Solskinnsbygda i Porsgrunn
Hjem > Badeplassene

 

olavsberget.jpg

Olavsberget Camping og badeplass

Olavsberget Camping ligger i landlige omgivelser på Nystrand, 4 km. fra Porsgrunn.
Dette er en familiecamping, camping for bobiler, campingvogner og telt.
Hyttene er godt utstyrt, felles serviceanlegg med vaskemaskin og tørketrommel.
Fine bademuligheter og familievennlig.

 

røra badeplass.jpg

Røra badeplass

Fin og barnevennlig badeplass ved Eidangerfjorden. Variert med sandstrand og svaberg. Opparbeidet gresslette til soling og lek.
Toaletter. Sandkasse og huskestativ. Kiosk.
Badeplassen ligger ved Bergsbygdavegen ved Bergsbygda skole og er lett tilgjengelig med bil og båt. Gode parkeringsmuligheter.

Mer om Røra badeplass.

 

Brønnstadbukta.jpg

Brønnstadbukta badeplass

Flott beliggende badeplass med stor sandstrand og svaberg i Eidangerfjorden med fine gressletter til soling og lek.

Tilrettetlagt for funksjonshemmede med toalett og baderampe. Noen få lekeapparater for barn.

Badeplassen ligger i Bergsbygda ca 9km fra Porsgrunn sentrum og er tilgjengelig med sykkel og bil. Parkering på toppen av bakken.
Det er vei ned til badeplassen, men denne er stengt med bom. Handikappede gis anledning til å kjøre ned til badeplassen. Nøkkel til bommen fås ved kommunens sevicesenter.

Området er et flott utgangspunkt for turer.

Sildevika

 

Sildevika
     
Sildevika er landfast og inngår i Skjærgårdsparken Telemark. Kyststien går forbi området, og bygningene fungerer som kystledhytte og ubetjent turisthytte i regi av Telemark Turistforening. Til Sildevika kan du ta bil, buss, båt eller sykkel eller du kan gjerne ro dit. Det tar ca 20 minutter å gå fra parkeringsplassen ved Bjønnesveien.
Sildevika.jpg
Det gamle fiskebruket ble i 1973 innkjøpt av staten til friluftslivsformål. Eiendommen er på 76 dekar og har vært en viktig møteplass for barn og unge, kystkultur, leirskole og miljøundervisning i en årrekke. I dag har Telemark Turistforening satt i stand bygningene og har ansvaret for hus og uthus til utleie i kystleden. Eiendommen forvaltes og skjøttes ellers av Porsgrunn kommune ved Skjærgårdstjenesten og Fylkesmannen i Telemark. Du kan telte på de flotte grasarealene, bade på strendene og fyre bål på anviste plasser. God tur til  Sildevika!